Kuře jako svíčková

Hodnocení receptu

Ingredience

1 kuře
100 g anglické slaniny
2 sáčky mražené zeleniny pod svíčkovou (nebo stejné množství čerstvé)
2 cibule
po 8 kuličkách nového koření a pepře
4 bobkové listy
tymián
2 lžíce octa
300 ml smetany na vaření
1-2 lžíce hladké mouky
olej
muškátový oříšek

Postup

Kuře rozporcujeme, omyjeme a osušíme. Na dno pekáče nalijeme trochu oleje. Kousky kuřete v něm ze všech stran protáhneme, osolíme a naskládáme do pekáče. Poklademe plátky slaniny, posypeme kořením, nahrubo posekanou cibulí, na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninou, přiklopíme a dáme přes noc do ledničky.
Druhý den podlijeme vodou a upečeme. Měkké maso vyndáme z pekáče a udržujeme v teple. Vybereme bobkové listy (vyhodíme) a zbytek obsahu pekáče rozmixujeme a přecedíme do hrnce. Je-li hmota příliš hustá, zředíme vodou. Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes sítko přilijeme do hrnce. Za občasného míchání povaříme asi 10 minut. Před koncem varu dochutíme solí, octem a strouhaným muškátovým oříškem. Maso vložíme do omáčky (můžeme ho vykostit) a podáváme s houskovým knedlíkem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 17:44:45 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři