Kuře podle Marie Retkové
Ingredience
1 kuře
1 střední pórek
2 cibule
200 g pomazánkového másla
2-3 lžíce sojové omáčky
máslo
1 hrnek mléka
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
sůl
Postup
Kuře naporcujeme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme nadrobno pokrájený pórek a společně osmahneme. Na tomto základu opečeme porce masa. Podlijeme trochou vody nebo vývaru, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme na talíř a zbylý obsah hrnce rozmixujeme. V mléce rozkvedláme mouku a vlijeme do hrnce. Přidáme celé pomazánkové máslo, sojovou omáčku, rozmícháme a chvíli povaříme. Podle chuti omáčku dosolíme a vložíme do ní porce kuřete.
Podáváme s hrnkovými knedlíky, rýží nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Kuřecí s cibulí a slunečnicí,
Kuře s rýžovou nádivkou,
Babiččino kuře,
Ohnivá pánev,
Červená fazolová pánev,
Nadívané kuře,
Cigánské řízky,
Diblíkův propálený chřtán,
Suvlaki na bylinkách,
Kuřecí roláda bez rolování,
Cigánské řízky,
Kuřecí játra na jehle,
Kuře nebo slepice na paprice,
Kuře na divokém koření,
Sváteční kuřecí roláda,
Pilaf z kuřete,
Sezamky,
Čínská kuřecí směs,
Medové kuře,
Kuřecí koruna,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.