Kuřecí prsa v omáčce
Ingredience
4-6 kuřecích prsních řízků
1 větší cibule
140 g rajského protlaku
6 lžic sojové omáčky
4 lžíce oleje
2 lžíce solamylu
250 ml smetany
200 g pomazánkového másla
sůl
mletý pepř
2 stroužky česneku
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, promícháme se solamylem, sojovou omáčkou, olejem a necháme v chladu 1-2 hodiny uležet.
Maso vyklopíme na rozpálenou pánev a za častého míchání opečeme. Po chvíli přidáme na měsíčky nakrájenou oloupanou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Osolíme a opepříme.
Až je maso měkké, vmícháme protlak, smetanu a pomazánkové máslo. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme trochou vody.
Všechno společně pár minut provaříme.
Podáváme s rýží.
Podobné recepty:
Kuřecí kousky s pórkem a ananasem,
Kuře na víně ,
Rizoto s kuřecím masem,
Kuřecí maso v těstíčku ,
Kuře nebo slepice na paprice,
Medvědí tlapy,
Kuře podle Marie Retkové,
Diblíkův propálený chřtán,
Letní špagety,
Kuře jako svíčková,
Přírodní řízek se zeleninou,
Kuře se špenátovou nádivkou,
Pikantní směs,
Kuřecí kousky nažluto,
Kuře gyros,
Gyrosové závitky s cuketou,
Kari hrnec,
Špalíčky v kabátku,
Pánev z Kalkaty,
Plněné tortily,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.