Maso ve smetaně
Ingredience
1 kuře
250-300 ml smetany ke šlehání
sůl
olivový olej
Postup
Kuře vykostíme a plátky masa naklepeme. Kosti a kůži použijeme na polévku. (Kdo má problém s vykostěním kuřete, koupí hotové prsní a stehenní řízky).
Pekáč nebo zapékací misku vytřeme olejem a naskládáme řízky tak, aby byly těsně vedle sebe (podle toho volíme velikost nádoby). Osolíme a zalijeme smetanou. Na několika místech maso trochu nadzvedneme vidličkou, aby smetana zatekla i po ně.
Vložíme do trouby vyhřáté na 250°C (bez pokličky) a pečeme dokud smetana nezačne hnědnout (cca 30 minut).
Podávat můžeme s rýží nebo jakkoliv upravenými bramborami (uvařené, bramborová kaše, hranolky, salát).
Podobné recepty:
Ohnivá pánev,
Andulčino maso na zelenině,
Kuře Halali,
Pečená kuřecí stehna,
Hořčicové kuře s petrželkou,
Kuře se žampiony v sýrové omáčce,
Kuře kung-pao,
Kuřecí prsíčka v olivové krustě ,
Pórkovo-žampionová směs,
Diblíkův propálený chřtán,
Kuřecí pánev s chilli omáčkou,
Kuřecí prsa se zeleninou,
Maso ve smetaně,
Řízky s mandlemi,
Bylinková prsa s rajčaty,
Medové překvapení,
Kuřecí roláda bez rolování,
Pečené kuře s rozmarýnem,
Řízky zase jinak,
Kuřecí bábovka,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.