Maso ve smetaně
Ingredience
1 kuře
250-300 ml smetany ke šlehání
sůl
olivový olej
Postup
Kuře vykostíme a plátky masa naklepeme. Kosti a kůži použijeme na polévku. (Kdo má problém s vykostěním kuřete, koupí hotové prsní a stehenní řízky).
Pekáč nebo zapékací misku vytřeme olejem a naskládáme řízky tak, aby byly těsně vedle sebe (podle toho volíme velikost nádoby). Osolíme a zalijeme smetanou. Na několika místech maso trochu nadzvedneme vidličkou, aby smetana zatekla i po ně.
Vložíme do trouby vyhřáté na 250°C (bez pokličky) a pečeme dokud smetana nezačne hnědnout (cca 30 minut).
Podávat můžeme s rýží nebo jakkoliv upravenými bramborami (uvařené, bramborová kaše, hranolky, salát).
Podobné recepty:
Kuřecí játra v kečupové směsi,
Kuře na divokém koření,
Rizoto z krůtích křídel,
Kuře á la Říhovi,
Kuře po řecku,
Kuřeci plátky na mandlích s brusinkovou omáčkou,
Kuře s jablky,
Medvědí tlapy,
Kuře gyros,
Kovbojovo kuřecí,
Kuře pečené,
Pánev z Kalkaty,
Ražniči na plechu,
Drůbeží kousky s cuketovou omáčkou,
Kuřecí ve smetanovo-hořčičné omáčce,
Maďarské pikantní plátky,
Kuřecí játra na smetaně,
Kuře na bramborách se smetanou,
Kuřecí špízy s nivou ,
Babiččino kuře,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.