Přírodní řízek se zeleninou
Ingredience
4 krůtí nebo kuřecí řízky
600 g brambor
2-3 mrkve
300 g mraženého zeleného hrášku
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
sůl
mletý pepř
drcený kmín
Postup
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Na pánvi rozpálíme olej s máslem a maso z obou stran prudce opečeme. Přendáme do hrnce a nalijeme k nim i výpek z pánve. Podlijeme trošku horkou vodou a pod pokličkou asi 10-15 minut dusíme. Zatím oloupeme brambory a nakrájíme na kousky, očištěnou mrkev na kolečka. Přisypeme k masu, osolíme, poprášíme kmínem a pod pokličkou dále dusíme všechno společně, do změknutí masa i brambor. Nakonec přisypeme hrášek a necháme ještě asi 3 minuty dusit.
Podobné recepty:
Nudlo-maso s bylinkami,
Česnekové kuře v bylinkách,
Kuřecí pánev s chilli omáčkou,
Kuře tří hořčic,
Pečené kuře v šouletu,
Dračí tlamy,
Kuře se žampiony v sýrové omáčce,
Kuře v bramborové nádivce,
Kuřecí prsa rychlovka,
Kuřecí stehna na kukuřici,
Kuře se špenátovou nádivkou,
Ražniči na plechu,
Kuřecí plátek v páře,
Zeleninový salát s kuřecím steakem a krutony,
Maso podle Michala Davida,
Bylinkové brambory s kuřecími prsíčky,
Kuře jako kachna,
Kuřecí koruna,
Střapaté řízky od Irči,
Kari hrnec,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.