Kuřecí bábovka
Ingredience
10 kuřecích prsních řízků
250 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
4 vejce
2 nožičky klobásy
150 g tvrdého sýra
1 velká cibule
sůl
mletý pepř
2 lžíce zelených bylinek (petrželka, pažitka, ...)
1 vrchovatá lžíce hořčice (druh dle chuti)
1 lžíce oleje
Postup
Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme celá vejce, osolíme, opepříme a umícháme řídkou smaženici. Vmícháme do ní hořčici a bylinky.
Z papíru na pečení nastříháme 5 obdélníků, zmačkáme, namočíme a vymačkáme z nich vodu (tím se stane papír poddajnější). Vysteleme jimi bábovkovou formu tak, aby část papíru přečnívala přes okraj formy ven.
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme.
Na papír ve formě rozložíme plátky slaniny a na ně plátky masa. Na dno urovnáme vaječnou smaženici, na kterou položíme podélně rozpůlené klobásky. Zasypeme je nahrubo nastrouhaným sýrem. Přikryjeme vrstvou masa a poklademe ho plátky slaniny. Vyčnívající papír přehneme na bábovku, obsah dobře upěchujeme a takto "zabalené" vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Pečeme 1 hodinu, 15 minut před dopečením papír z povrchu bábovky odklopíme.
Necháme chvíli vychladnout a pak vyklopíme a opatrně sloupneme papír.
Podáváme teplé s libovolně upravenými bramborami nebo studené jako součást obložené mísy.
Postřehy: když vyklopíme bábovku moc horkou, sýr má tendenci vytékat, proto je lepší počkat delší dobu, až trochu zatuhne. Pozor při vyklápění - ve formě je kromě bábovky i vypečená šťáva - pálí. Maso je možné ochutit i jiným kořením (grilovací, provensálské, ...) ale nedoporučuju, myslím že chutí je tam už tak dost.
Podobné recepty:
Masová směs v bramboráku,
Kuře s mandlovou nádivkou,
Kuře neskutečně dobré,
Řízky zase jinak,
Kuře kung-pao,
Maďarské pikantní plátky,
Pánev z Kalkaty,
Kuřecí špízy s nivou ,
Harmonické kuřecí řízky,
Fazolové nudle s kuřetem,
Kuřecí prsa se zeleninou,
Přírodní řízek s hořčicí,
Maso podle Michala Davida,
Indická kuřecí pánev,
Zapékané kuřecí řízky,
Kuřecí na slanině a nivě ,
Gyrosové závitky s cuketou,
Katalánské kuře,
Červená fazolová pánev,
Kuřecí játra na jehle,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.