Vanilkové buchty s čokoládou

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 1 hrnek mléka
1 lžíce rumu
2 vejce
větší půlka hrnku oleje
13 lžiček krystalového cukru
cca 600 g polohrubé mouky
větší špetka soli
2 lžičky instantního droždí
kůra z jednoho citronu
náplň: 100 g hořké čokolády
150 g vanilmixu + 450 ml vody
olej na potření buchet

Postup

Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat těsto (nebo vymícháme ručně). Mouku nedáváme hned všechnu, radši méně a podle potřeby přidat.

Vanilmix rozmícháme s vodou a necháme ustát a zhoustnout.

Z vykynutého těsta lžící oddělujeme kousky a roztáhneme na placičky. Na každou položíme kousek čokolády, hromádku vanilmixu a zabalíme.

Buchty klademe spojem dolů na vymazaný plech a každou ze všech stran potřemem olejem (nebo rozpuštěným 100% tukem).

Na plechu necháme ještě asi 15 mintu dokynout. Pak vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme dorůžova. Ihned po vytažení z trouby potřeme povrch buchet olejem. Přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

Před podáváním pocukrujeme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 06:01:18 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři