Bábovka s vůní perníku

Hodnocení receptu

Ingredience

200 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
100 g hladké mouky
100 ml oleje
1 vanilkový cukr
150 ml vlažného mléka
sníh ze 4 bílků
1 kypřící prášek do perníku
1 lžička kakaa
kůra z jednoho citronu

Postup

Olej smícháme s cukrem, přidáme mléko a mícháme do rozpuštění cukru.

Přidáme mouku smíchanou s práškem do perníku, kůru a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Část těsta obarvíme kakaem a střídavě nalijeme do vymazané a vysypané formy.

Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (180°C, 30-40 minut).

Vychladlou bábovku pocukrujeme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 09:20:39 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři