Krupicová bábovka
Ingredience
1 l mléka
špetka soli
300 ml krupice
4 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
120 g másla
4 vejce
hrst drobného ovoce (čerstvé nebo sušené)
kousky čokolády
Postup
Z mléka, soli a krupice uvaříme hodně hustou kaši (zapíchnutá vařečka v ní musí stát). Do uvařené přidáme máslo a podle chuti cukr a promícháme. Necháme částečně vychladnout.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do prochladlé kaše zamícháme žloutky a po částech bílkový sníh. Nakonec vmícháme ovoce a kousky čokolády.
Hmotu urovnáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové (nebo jiné) formy, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme do zezlátnutí povrchu (asi 45 minut). Po vytažení z trouby necháme vychladnout a pak vyklopíme.
Pozor, bábovku neplníme až po okraj, při pečení hodně nabude. A během chladnutí zase splaskne.
Podobné recepty:
Vafle bez vaflovače,
Kynutý jablečný závin,
Kefírová bábovka,
Františky,
Korunové koláčky,
Rychloperník,
Koblihy,
Mléčný řez,
Tvarohovo-višňový závin,
Briošky,
Cuketový táč,
Dýňový chlebíček,
Zajíc celý perníkový,
Drobenkový koláč s ovocem,
Celozrnné košíčky s pudinkem,
Čokosová bábovka,
Tažený závin,
Jablkový koláč s griliáží,
Křehký tvarohový koláč,
Čokoládový mls,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.