Oříšková s čokoládou

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 500 g polohrubé mouky
50 g krystalového cukru
2 vejce
100 g rozpuštěného másla
špetka soli
200 ml mléka
42 g čerstvého droždí
špetka strouhaného muškátového oříšku
náplň: 200 g pomletých lískových oříšků
200 g strouhané čokolády
100 g moučkového cukru
špetka skořice
3 vejce

Postup

Do mírně teplého mléka nasypeme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
V míse smícháme mouku se solí a muškátovým oříškem. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce, vzejitý kvásek a vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme nakynout.
Náplň připravíme důkladným promícháním všech surovin.
Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na obdélník a potřeme polovinou náplně. Smotáme, obě "rolády" spleteme dohromady a přeneseme do bábovkové formy vymazané máslem.
Ve formě necháme ještě asi 20 minut kynout. Pak vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (180°C, cca 50 minut).
Toto množství je na hodně velkou bábovku. Když dělám bábovku menší, vyrobím ji jenom ze dvou třetin těsta a náplně. Ze zbytku udělám malý závin. Když ho vložíme do vymazané formy na srnčí hřbet, může se péct současně s bábovkou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 10:08:38 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři