Vánoční tvarohová štola
Ingredience
500 g hladké mouky
250 g tvarohu
150 g hery
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 vejce
100 g rozinek namočených v 5 lžících rumu
50 g směsi sekaných ořechů a kandovaného ovoce
špetka citronové kůry
máslo na potírání
Postup
Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme všechno ostatní, promícháme a vypracujeme těsto. Rukama ho roztlačíme na podlouhlou placku (můžeme si pomoct válečkem). Podélně přeložíme jednu půlku na druhou, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do vyhřáté trouby (180°C) a pomalu upečeme (cca 45 minut). Během pečení každých 10 minut znovu potřeme rozpuštěným máslem. Upečenou štolu hned po vytažení z trouby naposledy potřeme máslem a hustě pocukrujeme.
Po vychladnutí můžeme nakrájet a konzumovat nebo dobře zabalit a uskladnit v chladnu (dobře zabalená prý vydrží i měsíc - nemám ověřeno).
Podobné recepty:
Drobenková buchta,
Bábovka z cukety,
Rozkvetlá bábovka,
Tvarohovo-maková bábovka,
Křehký tvarohový koláč,
Koláč den a noc,
Kakaová roláda s tvarohem,
Tažená kynutá buchta,
Ananasové řezy,
Makovník,
Křehký koláč s brusinkami,
Žravé řezy,
Tvarohové koláčky,
Trojbarevný kokosový řez ,
Ovocný koláč - rychlovka,
Jogurtová bábovka,
Mandlovo-čokoládové čtverečky,
Krupicoví sněhuláci,
Vínová bábovka,
Pařížská šlehačka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.