Vánoční tvarohová štola
Ingredience
500 g hladké mouky
250 g tvarohu
150 g hery
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 vejce
100 g rozinek namočených v 5 lžících rumu
50 g směsi sekaných ořechů a kandovaného ovoce
špetka citronové kůry
máslo na potírání
Postup
Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme všechno ostatní, promícháme a vypracujeme těsto. Rukama ho roztlačíme na podlouhlou placku (můžeme si pomoct válečkem). Podélně přeložíme jednu půlku na druhou, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do vyhřáté trouby (180°C) a pomalu upečeme (cca 45 minut). Během pečení každých 10 minut znovu potřeme rozpuštěným máslem. Upečenou štolu hned po vytažení z trouby naposledy potřeme máslem a hustě pocukrujeme.
Po vychladnutí můžeme nakrájet a konzumovat nebo dobře zabalit a uskladnit v chladnu (dobře zabalená prý vydrží i měsíc - nemám ověřeno).
Podobné recepty:
Koláč den a noc,
Pařížské kostky,
Americký koláč,
Kynuté rohlíčky s tvarohem,
Cukrové motánky,
Plněné rohlíčky,
Broskvové řezy,
Paví oko,
Moučník téměř dietní (bez tuku),
Čokoládová bábovka s hruškami,
Jablkové řezy,
Šolíčky s borůvkami,
Tvarohový chlebíček,
Zmrzlinová bábovka,
Chodské koláče - 8-10 koláčů,
Drobenková buchta,
Čokoládové muffiny s broskví,
Jahodový koláč,
Muffiny s ovocem,
Rychlá bábovka s olejem,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.