Buchty s povidly
Ingredience
500 g polohrubé mouky
1/2 balíčku vanilkového cukru
60 g másla
2 žloutky
1/4 l mléka na těsto
máslo na vymazání pekáče
cukr na posypání
50 g cukru
20 g droždí
mléko na kvásek
špetka soli
citronová kůra
hladká mouka na vál
400 g povidel
Postup
Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou mouku, vlijeme vykynutý kvásek, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, sůl, rozehřáté máslo, žloutky a mléko. Vše společně vymícháme na vláčné hladké těsto, dáme je k teplu a přikryjeme ubrouskem. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rodělíme na 16-20 dílů, které mírně zploštíme, naplníme povidly a uzavřeme. Na pekáč dáme rozehřáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po upečení buchty z pekáče vyklopíme a pocukrujeme.
Podobné recepty:
Vánočka trochu jinak,
Chlebová bábovka,
Velké koláče,
Olejová bábovka,
Perník od Terky,
Třená bábovka,
Korunové koláčky,
Banánová bábovka,
Střecha z Be-be sušenek,
Čertovo hovínko,
Kynutý adventní věnec,
Tvarohový dort,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Bábovka s kokosem a čokoládou,
Tvarohové řezy s ovocem,
Řez Den a Noc ,
Řezy z listového těsta,
Řez Míša,
Sváteční vařená bábovka,
Křehký koláč s brusinkami,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.