Helenské rohlíčky

Hodnocení receptu

Ingredience

1 kg hladké mouky
150 g másla
100 g sádla
200 g cukru krupice
1 lžička soli
kůra z 1 citronu
50 g kvasnic
500 ml mléka
1 vejce na potření
dovnitř: instantní kakao
kokos
nastrouhaná čokoláda, ...
rozvar: 150 ml vody
3 sáčky vanilkového cukru

Postup

Do mísy nasypeme mouku, přidáme změklé máslo a sádlo a rukama rozžmolíme. Přidáme sůl, kůru, cukr, promícháme a uprostřed vyhloubíme důlek. Rozdrobíme do něj kvasnice, zalijeme trochou teplého mléka, mísu přikryjeme utěrkou a necháme chvíli vzejít kvásek.
Zamícháme, přidáme zbytek mléka a důkladně vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě necháme vykynout.
Z těsta oddělujeme kousky a uválíme z nich kulaté bochánky. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 10 minut odpočinout.
Pak válečkem každý bochánek rozválíme na dlouhý ovál, odlepíme z válu, znovu položíme a posypeme náplní. Smotáme do rohlíčku a položíme na plech s papírem na pečení.
Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 10-15 minut.
Během pečení svaříme vodu s vanilkovým cukrem. Po vytažení plechu z trouby hned každý rohlíček potřeme rozvarem.
tato dávka - cca 50 ks

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 18:06:10 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři