Jemné koláčky s mandlí
Ingredience
500 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
špetka soli
100 g sádla
100 g másla
2 vejce
1 žloutek
2 kostky droždí (á 42g)
250 ml vlažného mléka
120 g krystalového cukru
lžička strouhané citronové kůry
tvarohová náplň: 250 g tvarohu
1 vejce
1 vrchovatá lžička škrobové moučky rozmíchaná v trošce mléka
2 - 3 lžíce cukru
maková náplň: 150 g mletého máku
200 ml mléka
3 lžíce cukru
1/2 lžičky skořice
20 g čokolády
Postup
Droždí rozdrobíme do oslazeného teplého mléka a necháme vzejít. Mouku osolíme, přidáme zbytek cukru, vmícháme kvásek, vejce, změklý tuk a citronovou kůru. Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Vyválíme plát asi 1 cm silný a vykrajovátkem nebo skleničkou vypichujeme kolečka o průměru asi 5 cm a skládáme na plech. Dnem malé skleničky vyhloubíme středy, okraje potřeme bílkem, důlky naplníme náplněmi a ozdobíme mandlí. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak upečeme dozlatova ( asi 10 minut při 200°C). Tvarohovou náplň připravíme důkladným promícháním všech surovin. Makovou náplň připravíme svařením všech surovin na hustou kaši. Z této dávky mám 100 koláčků ( 5 plechů po 20). Jsou výborné a dlouho vydrží vláčné.
Podobné recepty:
Vlnky,
Jogurtové řezy,
Perník s piškoty,
Svatební koláčky od Hanky,
Pudinkové kostky od Irči,
Krupicové flameri s čokoládou,
Křehký tvarohový koláč,
Povidlový perník,
Písková bábovka,
Kynuté rohlíčky s tvarohem,
Perník kynutý ve formě,
Mřížkový linecký koláč,
Medovo - ořechové řezy,
Makovec,
Pečený jahodový tvaroh,
Čokoládový mls,
Bábovka čertíka Bertíka,
Strouhaný koláč s tvarohem,
Jablkové řezy,
Helenské rohlíčky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.