Koblihy z trouby
Ingredience
500 g hladké mouky
250 ml mléka
1 žloutek
40 g cukru
50 g másla nebo hery
špetka soli
1 vanilkový cukr
1 kostka droždí (42 g)
náplň: marmeláda nebo povidla
na potření: kousek másla
1-3 lžíce rumu (podle chuti)
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut) dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
1 dávka - 24 ks
Podobné recepty:
Sladké mámení,
Buchta s tvarohem,
Kynutí šneci,
Tvarohové miništoličky,
Dunajské vlny,
Tvarohový srnčí hřbet,
Vídeňská vařená bábovka,
Smažené placičky,
Řezy z listového těsta,
Chlebová bábovka,
První zeesanový pokus,
Hrníčková bublanina,
Bábovka od Vlasty,
Moravské koláče babičky Růženy - 6 koláčů,
Tmavá buchta Jarka,
Tvarohová bábovka nepečená,
Tvarohový srnčí hřbet,
Celozrnné muffiny,
Pudinkové řezy ,
Bábovka bez žloutků,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.