Kynutý kakaový závin
Ingredience
těsto: 500 g polohrubé mouky
špetka soli
250 ml mléka
42 g kvasnic
2 vejce
1,5 dl oleje
12 lžiček cukru
náplň: moučkový cukr
kakaový prášek
rozpuštěné máslo
Postup
Do mírně teplého mléka nasypeme cukr, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít. Do mísy zatím dáme mouku, osolíme, přidáme vejce, olej a nakonec vzejitý kvásek. Vařečkou vypracujeme hladké nelepivé těsto, dokud se na něm nezačnou dělat puchýřky. V případě potřeby můžeme přidat mouku. Necháme pořádně nakynout. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou část vyválíme na tloušťku asi 1 cm, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem a hustě kakaem (cukr i kakao sypu přes sítko). Srolujeme jako závin a přenesem na plech vyložený papírem na pečení. Na jeden plech se vlezou oba záviny. Potřeme je zvenku rozpuštěným máslem a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme dorůžova asi 25 minut. Hned po vytažení z trouby můžeme znovu potřít rozpuštěným máslem nebo olejem (není nutné, ale je pak na povrchu měkčí).
Podobné recepty:
Sladký chlebíček,
Kefírová buchta,
Pletence tří chutí,
Medový mřížkový koláč,
Pudinkové řezy ,
Bábovka s kávou a skořicí,
Meruňková bublanina,
Jablkový pudinkový dort,
Povidlová kvítečka,
Mraky,
Bábovka růžovka,
Vínová bábovka,
Ovocný koláč,
Jahodový koláč,
Jahodové srdce,
Jablkové řezy,
Rychlý švestkový koláč,
Korunové koláčky,
Mraveniště,
Dunajské vlny,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.