Meruňkový táč
Ingredience
500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
1 kostka kvasnic (42 g)
13 lžiček krystalového cukru
2 vejce
150 ml oleje
špetka soli
meruňky
drobenka
Postup
Mléko ohřejeme aby bylo teplé (ne horké), a do něho nasypeme cukr a rozdrobíme kvasnice. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme olej a vejce. Až kvasnice vzejdou, přilijeme kvásek a vypracujeme vláčné těsto, nemělo by být příliš tuhé, radši řidší. S moukou opatrně, každá saje tekutinu jinak. Napřed dám do mísy míň mouky a až je všechno smíchané, podle potřeby přidávám a zapracovávám další. Těsto necháme nakynout. Dva plechy vyložíme papírem na pečení a na každý kydneme doprostřed polovinu nakynutého těsta. Rukama ho rozprostřeme po celém plechu (když si ruce pořádně potřeme olejem, těsto se na ně vůbec nelepí). Na těsto naskládáme půlky meruněk řeznou stranou nahoru, posypeme drobenkou a upečeme dorůžova (200°C, 15 - 20 minut).
Stejným způsobem můžeme připravit i švestkový táč.
Podobné recepty:
Cuketové muffiny,
Makovo-tvarohová bábovka,
Krupicoví sněhuláci,
Koblihy plněné mákem ,
Perník kynutý ve formě,
Čokoládová bábovka s hruškami,
Kaštanové muffiny,
Jednoduché kokosové řezy,
Ananasová psaníčka,
Nebe v hubě,
Muffiny s malinami ,
Perníkové muffiny,
Kynutý kakaový závin,
Borůvkový koláč,
Řezy Nescafé,
Bábovka mnoha chutí,
Broskvičky,
Piškotová bábovka,
Bramborové taštičky s povidly,
Koláč s cuketovými povidly,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.