Prasátka
Ingredience
těsto: 500 g polohrubé mouky
30 g droždí
60 g cukru
250 ml mléka
60 g másla
1 vejce
špetka soli
náplň: 100 g moučkového cukru
100 ml mléka
150 g mletého máku
hrst rozinek
lžička skořice
dále: 1 žloutek
trošičku bílkové a čokoládové polevy
Postup
Nejdříve si připravíme náplň: všechno smícháme a povaříme 2-3 minuty.
Do mléka s cukrem rozdrobíme droždí, přikryjeme a necháme vzdejít.
Mouku osolíme, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, kvásek a necháme 15 minut kynout.
Těsto rozválíme na tloušťku 4 mm a vykrájíme z něj 28 koleček o průměru 8 cm a 14 koleček o průměru 4 cm.
Na polovinu větších koleček rozdělíme makovou náplň, okraje potřeme rozšlehaným žloutkem a přikryjeme zbylými většími kolečky. Okraje přitlačíme k sobě.
Do malých koleček vykrojíme po dvou malých otvorech na rypáček.
Ze zbytků těsta vymodelujeme uši - malé trojúhelníčky.
Rypáčky a uši přilepíme žloutkem na naplněná kolečky.
Prasátka naskládáme na plech vyložený papíremm na pečení, potřeme žloutkem a necháme kynout dalších 15 minut.
Upečeme dorůžova (cca 180-190°C).
Na vychladlá prasátka namalujeme bílkovou a čokoládovou polevou oči.
Podobné recepty:
Rozkvetlé muffiny doktora Oetkera,
Zmrzlinová bábovka,
Sněhové lívanečky,
Prasátka,
Ořechové mufinky ,
Cuketovo-ořechová bábovka,
Nugátové řezy s rozinkami ,
Šátečky s pudinkem a čokoládou,
Krém na sušenky BE-BE,
Tmavá buchta Jarka,
Kočičí oči,
Jahodové pudinkové řezy,
Bleskový koláč s jablky,
Minišátečky,
Kakaová roláda,
Jahodový moučník,
Bábovka s jablky a skořicí,
Pudinková buchta s želatinou,
Skořicovo-ořechové šneky,
Nutella kremrolky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.