Prasátka

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 500 g polohrubé mouky
30 g droždí
60 g cukru
250 ml mléka
60 g másla
1 vejce
špetka soli
náplň: 100 g moučkového cukru
100 ml mléka
150 g mletého máku
hrst rozinek
lžička skořice
dále: 1 žloutek
trošičku bílkové a čokoládové polevy

Postup

Nejdříve si připravíme náplň: všechno smícháme a povaříme 2-3 minuty.

Do mléka s cukrem rozdrobíme droždí, přikryjeme a necháme vzdejít.

Mouku osolíme, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, kvásek a necháme 15 minut kynout.

Těsto rozválíme na tloušťku 4 mm a vykrájíme z něj 28 koleček o průměru 8 cm a 14 koleček o průměru 4 cm.

Na polovinu větších koleček rozdělíme makovou náplň, okraje potřeme rozšlehaným žloutkem a přikryjeme zbylými většími kolečky. Okraje přitlačíme k sobě.

Do malých koleček vykrojíme po dvou malých otvorech na rypáček.

Ze zbytků těsta vymodelujeme uši - malé trojúhelníčky.

Rypáčky a uši přilepíme žloutkem na naplněná kolečky.

Prasátka naskládáme na plech vyložený papíremm na pečení, potřeme žloutkem a necháme kynout dalších 15 minut.

Upečeme dorůžova (cca 180-190°C).

Na vychladlá prasátka namalujeme bílkovou a čokoládovou polevou oči.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 19:01:43 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři