Tažená kynutá buchta
Ingredience
těsto: 400 - 450 g polohrubé mouky
špetka soli
200 ml teplého mléka
8 lžiček krystalového cukru
30 g čerstvých kvasnic
150 ml oleje
1 vejce
dále: 500 g tvarohu
4 vrchovaté lžíce moučkového cukru
2 vanilkové cukry
2 lžičky citronové kůry
2 žloutky
jahody
drobenka
Postup
Do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme olej, celé vejce a vzejitý kvásek. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme vykynout. Pak je vyklopíme na plech potřený olejem a naolejovanýma rukama roztáhneme po celém plechu. Na polovinu těsta naneseme tvaroh rozmíchaný s cukrem, kůrou a žloutky. Přiklopíme polovinou bez tvarohu a toto znovu roztáhneme naolejovanýma rukama na celý plech. Poklademe libovolným ovocem (jahody, rybíz, třešně, meruňky,....) a posypeme drobenkou. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak upečeme v troubě vyhřáté na 180 - 190°C (cca 20 minut).
Uvedená množství surovin jsou orientační, nikdy je nevážím (přiměřeně, přiměřeně). Těsto musí být o něco řidší než na buchty.
Podobné recepty:
Minimuffky z belešníku,
Tvarohový srnčí hřbet,
Jahodová Charlotte,
Šneci s nutellou,
Koláč s cuketovými povidly,
Celozrnný žitný perník,
Věnečky z odpalovaného těsta,
Jahodový moučník,
Podmáslová bábovka,
Nutella kremrolky,
Mřížkový koláč s jablky,
Skořicová hrnková bábovka,
Minišátečky,
Tvarohové koláčky,
Křehké sýrové koláčky,
Bleskový koláč s jablky,
Sladké mámení,
Medový mřížkový koláč,
Ořechový věnec,
Medová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.