Tažená kynutá buchta

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 400 - 450 g polohrubé mouky
špetka soli
200 ml teplého mléka
8 lžiček krystalového cukru
30 g čerstvých kvasnic
150 ml oleje
1 vejce
dále: 500 g tvarohu
4 vrchovaté lžíce moučkového cukru
2 vanilkové cukry
2 lžičky citronové kůry
2 žloutky
jahody
drobenka

Postup

Do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme olej, celé vejce a vzejitý kvásek. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme vykynout. Pak je vyklopíme na plech potřený olejem a naolejovanýma rukama roztáhneme po celém plechu. Na polovinu těsta naneseme tvaroh rozmíchaný s cukrem, kůrou a žloutky. Přiklopíme polovinou bez tvarohu a toto znovu roztáhneme naolejovanýma rukama na celý plech. Poklademe libovolným ovocem (jahody, rybíz, třešně, meruňky,....) a posypeme drobenkou. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak upečeme v troubě vyhřáté na 180 - 190°C (cca 20 minut).
Uvedená množství surovin jsou orientační, nikdy je nevážím (přiměřeně, přiměřeně). Těsto musí být o něco řidší než na buchty.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 19:14:02 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři