Domácí marlenka
Ingredience
těsto: 250 g másla
3 vejce
300 g cukru krupice
400 g hladké mouky
1 lžička sody
100 ml mléka
3 lžíce medu
krém: 500 ml mléka
6 lžic krupice
2 lžíce krupicového cukru
200 g másla
půl plechovky salka
dále: 100 g mletých ořechů
rum
Postup
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, mouku smíchanou se sodou a mléko. Promícháme, pořád zahříváme na plotýnce. Nakonec přidáme celá vejce, důkladně promícháme jen co se spojí s ostatním, hmota by měla být mírně teplá.
Těsto (je tekuté) rozdělíme na tři plechy vyložené papírem na pečení, rozetřeme natenko a postupně upečeme do zezlátnutí (cca 8-10 minut při 200°C).
Vychladlé pláty poskládáme na sebe a okraje zařízneme. Odkrojky rozdrobíme a smícháme s ořechy.
Jeden plát pokapeme rumem, potřeme třetinou krému, přiložíme druhý plát a lehce přimáčkneme. Postup opakujeme, končíme vrstvou krému, který hustě posypeme směsí rozdrobených odkrojků s ořechy.
Krém: Z mléka, cukru a krupice uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Do vlažné po kouskách vešleháme změklé máslo a salko.
Necháme uležet 1-3 dny, pak krájíme na řezy.
Podobné recepty:
Perník s piškoty,
Kefírová bábovka,
Křehký mřížkový koláč,
Tvarohové muffiny,
Burákovník,
Koblihy z trouby,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Arašídová bábovka,
Velikonoční karamelový dort ,
Jogurtovo-jablkové řezy,
Cuketový koláč s meruňkami,
Majonézová bábovka,
Mazanec - bábovka,
Bábovka s kávou a skořicí,
Čokomejlovky,
Řezy raffaelo,
Jablečné řezy,
Velikonoční propletenec,
Jablková buchta,
Čokoládové suflé,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.