Dvoubarevný rybízový koláč
Ingredience
tmavé těsto: 300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 g krystalového cukru
3 lžíce kakaového prášku
0,5 lžičky skořice
1 vejce
80 g oleje
250 ml mléka
světlé těsto: 300 g polohrubé mouky
0,5 prášku do pečiva
150 g krystalového cukru
1 vejce
80 g oleje
200 ml mléka
rybíz
Postup
V jedné misce připravíme tmavé, ve druhé světlé těsto důkladným promícháním všech surovin.
Na plech vyložený papírem na pečení rozetřeme tmavé těsto, na ně světlé a hustě posypeme rybízem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova (cca 20-25 minut).
Podobné recepty:
Křehké rohlíčky z Claudie,
Miňonková bábovka,
Ořechové kornoutky,
Banánová bábovka,
Plundry,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Ovocný koláč,
Tvarohová roláda s hruškami,
Tvarohová zebra,
Pletený závin,
Mazanec - bábovka,
Písková bábovka,
Střecha z BEBE sušenek ,
Třený koláč s drobenkou ,
Mraveniště,
Obrácený koláč,
Kynutý kakaový závin,
Jahodový koláč,
Banánová roláda ,
Celozrnné slepované cukroví,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.