Hraběnčiny řezy

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 600 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
220 g moučkového cukru
380 g tuku (máslo nebo hera)
5 žloutků
dále: cca 800 g jablek
1 vanilkový pudinkový prášek
skořicový cukr
100 g čokolády
5 bílků
2-3 lžíce moučkového cukru

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme na vále hladké těsto. Oddělíme přibližně jednu třetinu, vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do mražáku. Zbytek necháme v ledničce asi půl hodiny odpočinout.

Těsto z ledničky rozválíme na hlubší plech vyložený papírem na pečení.

Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo a promícháme s pudinkovým práškem. Rovnoměrně naneseme na těsto na plechu.

Posypeme skořicovým cukrem (množství podle kyselosti jablek) a nastrouhanou čokoládou.

Z bílků ušleháme pevný sníh, ke konci šlehání přidáme cukr. Sníh rovnoměrně rozetřeme na jablka.

Vytáhneme těsto z mražáku, nahrubo ho nastrouháme a posypeme jím bílkový sníh.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 25-30 minut.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 20:48:48 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři