Jahodové kostky
Ingredience
těsto: 4 vejce
140 g cukru krupice
2 lžíce oleje
150 g hladké mouky
náplň: 250 g měkkého tvarohu
500 ml smetany ke šlehání
2 vanilkové cukry
130 g moučkového cukru
2 želatinové ztužovače
1 plechovka jahodového kompotu (425 ml)
dále: kakaový prášek, příp. šlehačka (není nutné)
Postup
Do misky dáme celá vejce, cukr a ušleháme hustou světlou pěnu. Zašleháme olej a vařečkou vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na vyšší plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 8 minut při 200°C. Necháme vychladnout. Náplň: z kompotu odlijeme 200 ml šťávy a dáme bokem. Jahody vidličkou rozmačkáme a se zbytkem šťávy přidáme k tvarohu s cukrem. Rozšleháme na hladkou hmotu. Smetany ušleháme dotuha. Do odlité kompotové šťávy nasypeme oba ztužovače, ruční metličkou dobře rozšleháme a vlijeme k jahodovému tvarohu. Všechno společně důkladně rozšleháme (nejlépe ručním elektrickým šlehačem) a vařečkou vmícháme ušlehanou smetanu. Tuto hmotu rovnoměrně rozetřeme na vychladlý piškot. Dáme ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí nakrájíme a lehce poprášíme kakaovým práškem. Před konzumací můžeme přizdobit šlehačkou.
Podobné recepty:
Pivní štrůdl,
Zlatá rybka,
Vanilkové šneky,
Bábovka s jablky a skořicí,
Babiččin perník,
Švestkový koláč s mandlemi,
Šlehačková buchta,
Prošívaná deka,
Linecké řezy s jablky,
Trhanec podle Lucie,
Moučník tulipán,
Vafle bez vaflovače,
Řezy 3Bit,
Bábovka s kávou a skořicí,
Švestkový koláč s mandlemi,
Bábovka povidlovník,
Arašídová bábovka,
Tvarohovo-maková bábovka,
Bleskový koláč s jablky,
Nutellové muffiny,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.