Jahodové kostky

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 4 vejce
140 g cukru krupice
2 lžíce oleje
150 g hladké mouky
náplň: 250 g měkkého tvarohu
500 ml smetany ke šlehání
2 vanilkové cukry
130 g moučkového cukru
2 želatinové ztužovače
1 plechovka jahodového kompotu (425 ml)
dále: kakaový prášek, příp. šlehačka (není nutné)

Postup

Do misky dáme celá vejce, cukr a ušleháme hustou světlou pěnu. Zašleháme olej a vařečkou vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na vyšší plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 8 minut při 200°C. Necháme vychladnout. Náplň: z kompotu odlijeme 200 ml šťávy a dáme bokem. Jahody vidličkou rozmačkáme a se zbytkem šťávy přidáme k tvarohu s cukrem. Rozšleháme na hladkou hmotu. Smetany ušleháme dotuha. Do odlité kompotové šťávy nasypeme oba ztužovače, ruční metličkou dobře rozšleháme a vlijeme k jahodovému tvarohu. Všechno společně důkladně rozšleháme (nejlépe ručním elektrickým šlehačem) a vařečkou vmícháme ušlehanou smetanu. Tuto hmotu rovnoměrně rozetřeme na vychladlý piškot. Dáme ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí nakrájíme a lehce poprášíme kakaovým práškem. Před konzumací můžeme přizdobit šlehačkou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 20:53:48 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři