Jemelínský makovec
Ingredience
2 vejce
60 g másla
250 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
340 g mletého máku
340 g polohrubé mouky
500 ml mléka
2 prášky do pečiva
poleva: 250 g moučkového cukru
2 lžíce vařící vody
4 lžíce citronové šťávy
Postup
Do šlehací misky dáme celá vejce, změklé máslo a moučkový cukr. Ušleháme do pěny. Vešleháme mléko, vmícháme mák a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dozlatova (200°C, cca 20 minut). Vychladlý moučník pocukrujeme nebo polijeme citronovou polevou: do prosátého cukru nalijeme horkou vodu,citronovou šťávu a vymícháme dohladka.
Podobné recepty:
Medové řezy,
Buchta s tvarohem,
Sypaná buchta,
Tažená kynutá buchta,
Podzimní koláč,
Kynutý jablečný závin,
Třená klasika,
Bábovka od Vlasty,
Alenčin tvarohový dortík,
Ovocný koláč,
Tvarohová zebra,
Čokoládový dezert pokušení ,
Višňový závin ,
Šlehačková bábovka 1,
Citronový mramorový koláč,
Bábovka která se vždy povede ,
Kočičí oči,
Bábovka Nikolka,
Jednoduché kokosové řezy,
Ořechová bábovka s čokoládou,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.