Jemelínský makovec
Ingredience
2 vejce
60 g másla
250 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
340 g mletého máku
340 g polohrubé mouky
500 ml mléka
2 prášky do pečiva
poleva: 250 g moučkového cukru
2 lžíce vařící vody
4 lžíce citronové šťávy
Postup
Do šlehací misky dáme celá vejce, změklé máslo a moučkový cukr. Ušleháme do pěny. Vešleháme mléko, vmícháme mák a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dozlatova (200°C, cca 20 minut). Vychladlý moučník pocukrujeme nebo polijeme citronovou polevou: do prosátého cukru nalijeme horkou vodu,citronovou šťávu a vymícháme dohladka.
Podobné recepty:
Pudinková buchta s želatinou,
Bábovka čertíka Bertíka,
Pařížské kostky,
Bábovka bez šlehání,
Levný jablečný závin,
Zajíc celý perníkový,
Nebeská Máňa,
Jablečná roláda,
Tvarohová bábovka,
Rozpeky,
Karamelová bábovka,
Rychlá čokooříšková buchta,
Tvarohové suflé,
Tvarohová buchta od Jitule,
Zamotané koláče,
Mandlová symfonie,
Tvarohová kakaová bábovka,
Cuketová bábovka,
Mřížkový koláč s tvarohem,
Perník kynutý ve formě,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.