Křehký rebarborový koláč
Ingredience
těsto: 600 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
300 g moučkového cukru
1 lžíce kakaového prášku
3 vejce
250 g hery
tvarohová náplň: 500 g tvarohu
2 vejce
6 lžic moučkového cukru
1 vanilkový cukr
500 g rebarbory
2 sáčky vanilkového cukru
1 lžíce skořice
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto. Rozdělíme na dvě poloviny.
Rebarboru oloupeme a pokrájíme na kousky.
Tvaroh rozmícháme s cukrem a žloutky. Je-li moc hustý, zředíme trochou mléka. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do tvarohu.
Polovinu těsta rozválíme a přeneseme na plech vyložený s papírem na pečení. Na těsto rozetřeme tvaroh a na něj rovnoměrně rozložíme rebarboru. Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
Druhou polovinu těsta rozválíme stejně jako první, přeneseme na rebarboru a propícháme vidličkou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme asi 35-40 minut.
Krájíme po vychladnutí, lehce pocukrujeme.
Podobné recepty:
Šneci s nutellou,
Punčové řezy pro začátečníky,
Velikonoční karamelový dort ,
Majonézová bábovka,
Kaštanová bábovka,
Kynuté smetanové suky,
Nekynuté koláčky od Ivany,
Bramborové řezy,
Biskupský chlebíček,
Mrkvová bábovka,
Prosedlá buchta,
Perník,
Koblihy,
Bábovka povidlovník,
Šlehačková buchta,
Podzimní koláč,
Mandarinkové řezy,
Krupicová bábovka,
Miňonková bábovka,
Moučník téměř dietní (bez tuku),
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.