Lískooříškové řezy
Ingredience
těsto: 4 vejce
200 g moučkového cukru
4 lžíce oleje
4 lžíce horké vody
150 g polohrubé mouky
100 g mletých lískových oříšků
1 lžička prášku do pečiva
krém: 200 g změklého másla
5 lžic moučkového cukru
100 g mletých lískových oříšků
6 lžic mléka
2 lžíce rumu
dokončení: rum
strouhaná čokoláda
Postup
Žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny. Pak za stálého šlehání postupně přidáme po lžících olej a horkou vodu. Do žloutkové pěny vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými oříšky. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vyšší plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný). Pečeme asi 15 minut při 200°C.
Vychladlý moučník pokropíme podle chuti rumem, potřeme krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout v ledničce.
Krém: všechny suroviny vložíme do misky a vyšleháme dohladka.
Podobné recepty:
Muffiny s vanilmixem (pudinkem),
Chlebíček,
Jablečné řezy,
Švestkový koláč se skořicí,
Mrkváče s ořechovou nádivkou,
Drobenkový koláč s tvarohem,
Bleskový koláč s jablky,
Bábovka čertíka Bertíka,
Tatrankové řezy,
Jogurtové řezy,
Legionářské řezy,
Bílková bábovka s ovocem,
Punčové řezy pro začátečníky,
Helenské rohlíčky,
Kefírová buchta,
Dunajské vlny,
Arašídová bábovka,
Šlehačková bábovka 1,
Bábovka z pudinku,
Bábovka čertíka Bertíka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.