Lískooříškové řezy
Ingredience
těsto: 4 vejce
200 g moučkového cukru
4 lžíce oleje
4 lžíce horké vody
150 g polohrubé mouky
100 g mletých lískových oříšků
1 lžička prášku do pečiva
krém: 200 g změklého másla
5 lžic moučkového cukru
100 g mletých lískových oříšků
6 lžic mléka
2 lžíce rumu
dokončení: rum
strouhaná čokoláda
Postup
Žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny. Pak za stálého šlehání postupně přidáme po lžících olej a horkou vodu. Do žloutkové pěny vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými oříšky. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vyšší plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný). Pečeme asi 15 minut při 200°C.
Vychladlý moučník pokropíme podle chuti rumem, potřeme krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout v ledničce.
Krém: všechny suroviny vložíme do misky a vyšleháme dohladka.
Podobné recepty:
Rychlá olejová bábovka,
Banánová roláda ,
Pudingoš,
Borůvky v pavučince,
Makovo-tvarohová bábovka,
Rozpeky,
Prosedlá buchta,
Vanilkové řezy Vysočina,
Čokoládová bábovka s hruškami,
Linecké řezy s jablky,
Cuketovo-kokosová buchta,
Vanilkové řezy Vysočina,
Mramorovaná bábovka,
Obrácený koláč,
Cuketovo-ořechová bábovka,
Jablkový koláč bez mléka a vajec,
Šátečky s pudinkem a čokoládou,
Ananasová bábovka,
Kokosová kefírovka,
Vanilkové buchty s čokoládou,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.