Mandlovo-čokoládové čtverečky
Ingredience
těsto: 330 g hladké mouky
70 g pomletých mandlí
140 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 vejce
250 g hery
na polití: 6 vajec
100 g třtinového cukru
150 g medu
100 g rozpuštěné čokolády
na posypání: 150 g mandlových lupínků
Postup
Suroviny na těsto zpracujeme na vále rukama a těsto necháme v chladu asi hodinu odpočinout.
Hlubší plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něm rozválíme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme dokud těsto nezrůžoví. Vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.
Do misky dáme celá vejce, třtinový cukr, med, rozpuštěnou čokoládu a rozšleháme dohladka.
Tuto směs nalijeme na vychladlé upečené těsto, posypeme hustě mandlovými lupínky a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pečeme 40 minut.
Po vychladnutí nakrájíme na čtverečky.
Podobné recepty:
Křupavé ovesné placičky,
Křehká buchta s jablky,
Mandarinkové řezy se šlehačkou,
Loupáčky z pekárny,
Hrušková bábovka,
Nebeská Máňa,
Povidlová kvítečka,
Tvarohová kakaová bábovka,
Kynuté rohlíčky s tvarohem,
Kynutý jablečný závin,
Celozrnné košíčky s pudinkem,
Litý koláč s tvarohem,
Pudinková buchta,
Čokoládová bábovka,
Makové muffiny s překvapením,
Tmavá buchta Jarka,
Zajíc celý perníkový,
Perník s piškoty,
Půlroční koláčky,
Bábovka Margotka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.