Mandlovo-čokoládové čtverečky

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 330 g hladké mouky
70 g pomletých mandlí
140 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 vejce
250 g hery
na polití: 6 vajec
100 g třtinového cukru
150 g medu
100 g rozpuštěné čokolády
na posypání: 150 g mandlových lupínků

Postup

Suroviny na těsto zpracujeme na vále rukama a těsto necháme v chladu asi hodinu odpočinout.

Hlubší plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něm rozválíme.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme dokud těsto nezrůžoví. Vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.

Do misky dáme celá vejce, třtinový cukr, med, rozpuštěnou čokoládu a rozšleháme dohladka.

Tuto směs nalijeme na vychladlé upečené těsto, posypeme hustě mandlovými lupínky a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pečeme 40 minut.

Po vychladnutí nakrájíme na čtverečky.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 18:12:06 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři