Nekynuté řezy
Ingredience
500 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
5 lžiček krystalového cukru
5 lžic mléka
40 g droždí
150 g hery
150 g sádla
2 žloutky
1 kelímek švestkových povidel
1 lžíce rumu
2 hrstky máku
moučkový cukr
Postup
Do teplého mléka nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít.
Povidla rozmícháme s rumem, mák pomeleme.
Na vál prosijeme mouku a přidáme vanilkový cukr. Okolo rozmístíme změklý tuk a do důlku nalijeme žloutky a kvásek.
Zpracujeme hladké těsto a rozdělíme na třetiny.
Jednu část rozválíme na velikost menšího plechu, potřeme polovinou povidel, posypeme polovinou máku, trochou moučkového cukru a přikryjeme plackou vyválenou z další části těsta.
Postup zopakujeme a přikryjeme třetí částí. Vidličkou celý moučník propícháme a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Upečeme dorůžova, cca 25-30 minut.
Podobné recepty:
Zmrzlinová bábovka,
Střecha z Be-be sušenek,
Nekynuté koláčky od Ivany,
Duhový chlebíček,
Litý koláč s tvarohem,
Povidlová kvítečka,
Bábovka s kávou a skořicí,
Rychloperník,
Žravé řezy,
Medovníkové řezy ,
Bábovka Margotka,
Pudinková bábovka,
Motýlci z kynutého těsta,
Sladké pletýnky,
Tvarohové řezy z dvojího těsta ,
Jogurtová bomba s piškoty, perníkem a ovocem,
Plundry,
Vrstvená bábovka s tvarohem,
Ořechové rohlíčky,
Koláč den a noc,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.