Obrácený koláč

Hodnocení receptu

Ingredience

200 g hery
2 vejce
220 g cukru krupice
kůra z 1 citronu
330 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
150 ml mléka
5 lžic másla
120 g třtinového cukru
švestky

Postup

Švestky rozpůlíme. Na plech (30 x 40 cm) dáme máslo a necháme ho v zapnuté troubě rozpustit. Do misky dáme heru, vejce, cukr a kůru. Všechno společně pořádně vyšleháme do světlé pěny. Plech vyndáme z trouby, postupným nakláněním na všechny strany necháme máslo roztéct po celé ploše. Pak dno rovnoměrně posypeme třtinovým cukrem. Na cukr naskládáme švestky řeznou stranou dolů těsně vedle sebe. Do ušlehané hmoty vešleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí střídavě s mlékem. Je-li těsto příliš husté, můžeme trochu mléka přidat. Těsto vyklopíme na švestky a opatrně, abychom švestkami neposunovali, na ně těsto rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 30 minut, zkoušíme špejlí. Po vytažení z trouby necháme koláč 10 minut chladnout. Pak ho překlopíme na rovnou podložku a necháme vychladnout úplně.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 18:30:02 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři