Ovocný koláč od Pidly
Ingredience
těsto: 300 g hladké mouky
250 g másla nebo hery
100 g moučkového cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva
náplň: 2 kelímky zakysané smetany (po 150-200 g)
150 g cukru krupice
3 vejce
4-5 lžic hladké mouky
drobenka: 50 g změklého másla
100 g hrubé mouky
100 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
ovoce výraznější chuti (ostružiny, maliny, jablka, ...)
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a dáme vychladit do ledničky.
Zakysanou smetanu smícháme s vejci a cukrem a zahustíme moukou na hladký kašovitý krém.
Z másla, mouky a cukru uděláme drobenku.
Vychlazené těsto rozválíme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Posypeme ho ovocem, zalijeme rovnoměrně náplní a posypeme drobenkou.
Pečeme při 190°C 30-40 minut, do zrůžovění povrchu.
Podobné recepty:
Pudinková bábovka,
Bílková bábovka,
Rychloperník,
Kokosová bábovka,
Broskvová buchta,
Vínová bábovka,
Meruňkový chlebíček,
Bábovka mnoha chutí,
Karamelové řezy,
Dobrý závin,
Tvarohové miništoličky,
Rychlý švestkový koláč,
Kočičí oči,
Ořechové mufinky ,
Maková po babičce,
Burákovník,
Bábovka čertíka Bertíka,
Tiramisu po česku,
Obyčejné buchty,
Linecký koláč s tvarohem a třešněmi,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.