Řezy Nescafé
Ingredience
těsto: 300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 g cukru krupice
1 lžíce nescafé (prášek)
2 lžíce kakaového prášku
2 vejce
250 ml mléka
3 lžíce oleje
2 lžíce rumu
100 g rozpuštěné vlažné hery
poleva: 200-300 g zakysané smetany
200 g hořké čokolády
dále: marmeláda
500 ml smetany ke šlehání Rama Cremefine
1 vanilkový cukr
čokoládová kávová zrna (nejsou nutná)
Postup
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme všechno ostatní a dobře vymícháme dohladka. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (190°C, cca 10 minut).
Vychladlý moučník potřeme tenkou vrstvou marmelády.
Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a vmícháme k ní zakysanou smetanu (pokojové teploty). Tuto polevu rozetřeme na marmeládu. Dáme ztuhnout do ledničky.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha a rozetřeme na ztuhnutou polevu.
Po vychlazení nakrájíme na kostky, případně libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Vanilkové šneky,
Řezy 3Bit,
Krupicová bábovka,
Segedínské tvarohové řezy,
Velká třená bábovka,
Fešácký tvarohový koláč,
Čokooříškové bábovičky,
Vídeňská vařená bábovka,
Rychlá olejová bábovka,
Chlebíček,
Bábovka od staré tety,
Tažená kynutá buchta,
Kefírová bábovka,
Margot řezy ,
Jemelínský makovec,
Rumový moučník,
Staročeská vánočka ,
Bábovka z pudinku,
Křehký tvarohový koláč,
Třená klasika,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.