Pařížské kostky
Ingredience
těsto: 440 ml polohrubé mouky
220 ml moučkového cukru
110 ml oleje
220 ml mléka
2 - 3 lžíce kakaového prášku
1 prášek do pečiva
3 vejce
krém: 400 - 500 ml smetany ke šlehání (čím víc procent tuku, tím lépe)
2 tyčinky ledové kaštany (po 50 g)
na posypání: 1 kokosová tyčinka Margot (100 g)
Postup
Smetanu nalijeme do rendlíku, postavíme na plotnu a zahříváme. Do teplé rozlámeme kaštany a za stálého míchání chvíli povaříme. Musí se asi minutu vařit. Odstavíme, necháme vychladnout, přelijeme do šlehací misky a dáme do ledničky do druhého dne - důležité, jinak nepůjde ušlehat dotuha!
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme všechno ostatní a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladké těsto. To nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut při 180°C. Necháme vychladnout.
Z ledničky vyndáme smetanu svařenou s kaštany a elektrickým šlehačem (na nejvyšší obrátky) ušleháme hustý krém (trvá to asi pět minut). Tento krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý moučník a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot. Skladujeme v ledničce. Před podáváním nakrájíme na kostky.
Podobné recepty:
Meruňkový chlebíček,
Motýlci z kynutého těsta,
Medový mřížkový koláč,
Medovo - ořechové řezy,
Prima perník,
Babiččin štrůdl,
Exkluzívní sušenky pro psy,
Kaštanová bábovka,
Jablkový chlebíček,
Skořicová hrnková bábovka,
Třená bábovka,
Tvarohová bábovka s pudinkem,
Mandlové s čokoládou,
Velikonoční mazance,
Tažený závin,
Laciná Václavova bábovka,
Mandlové dortíčky,
Máslová bábovka,
Tmavá buchta Jarka,
Krupicová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.