Pudinková buchta s želatinou
Ingredience
těsto: 250 g krystalového cukru
2 sklenky (dvoudecové) polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1/2 sklenky oleje
1 sklenka mléka
1 vejce
pudink: 1 l mléka
2 vanilkové pudinkové prášky
5 lžic krystalového cukru
želatina: 2 sáčky Dort-želé červené
1/2 l vody
4 lžíce krystalového cukru
Postup
Nejdřív zapneme troubu. Pak vyložíme hlubší plech papírem na pečení. Suroviny na těsto smícháme v míse, nalijeme na plech a rozetřeme po celé ploše. Těsto vypadá, že je ho málo, ale pečením dost nabude. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova ( 15 minut, 200°C). Necháme vychladnout. Pudink uvaříme klasickým způsobem a horký hned po uvaření nalijeme na vychladlou (!) buchtu. Opět necháme zchladnout. Želé rozmícháme s cukrem, zalijeme vodou, promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme jednu minutu. Odstavíme, chvilku mícháme a ještě horké (ale ne vařící) nalijeme na studený (!) pudink. Plech musí stát na rovné ploše aby se želé rozlilo rovnoměrně. Po zchladnutí dáme pořádně vychladit do ledničky.
Moučník je velmi jednoduchý na přípravu, zvládne i začátečník.
Podobné recepty:
Podmáslová bábovka,
Štědrovečerní bomba ,
Křehké rohlíčky z Claudie,
Vanilkové buchty s čokoládou,
Levný jablečný závin,
Olejovka s jablíčkem ,
Buchty s povidly,
Bábovka bez žloutků,
Prosedlá buchta,
Pletený závin,
Řezy rafaelo ,
Vanilkové řezy Vysočina,
Makovník,
Pilinové řezy,
Ovocný koláč,
Bábovka kominíček,
Tvarohový dort,
Šlehačková buchta,
Pečený jahodový tvaroh,
Bábovka Margotka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.