Skorojogobella
Ingredience
těsto: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
250 g jogurtového zeesanu
500 ml vody
asi 20 meruněk
100 g čokolády
Postup
Těsto připravíme podle receptu na dortový korpus a upečeme ho na plechu.
Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s vodou. Přidáme smetanu a společně vyšleháme dotuha.
Vychladlý plát těsta pokropíme rumem nebo ovocnou šťávou (není nutné) a poklademe kousky meruněk. Na ně rozetřeme náplň a posypeme nastrouhanou čokoládou. V ledničce necháme ztuhnout.
Proč jogobella? Protože má jogurtovou chuť a extra velké kousky ovoce.
Podobné recepty:
Jablkový koláč s griliáží,
Šimláky z Polabí,
Kakaová buchta bez vajec a mléka,
Chodské koláče - 8-10 koláčů,
Muffiny s vanilmixem (pudinkem),
Bábovka kominíček,
Arašídová bábovka,
Švestková bábovka,
Tiramisu po česku,
Křehký tvarohový koláč,
Jablková buchta,
Tvarohovo-maková bábovka,
Švestkový koláč se skořicí,
Sladký bochánek z pekárny,
Medová bábovka s jablky,
Křehké sýrové koláčky,
Sněhové lívanečky,
Laciná Václavova bábovka,
Prosedlá buchta,
Meruňková bublanina,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.