Tvarohová buchta od Jitule
Ingredience
těsto: 1 hrnek moučkového cukru
0,75 hrnku oleje
2 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžíce kakaového prášku
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
náplň: 500 g tvarohu
1 hrnek cukru krupice
2 vejce
1 hrnek mléka
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
Postup
Nejdříve připravíme náplň důkladným promícháním všech surovin, nejlépe ručním elektrickým šlehačem.
Pak do misky dáme cukr a olej a ušleháme na hladkou hmotu. Do ní postupně zašleháme všechno ostatní.
Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný). Na hnědé těsto nepravidelně rozlijeme tvarohovou náplň. Je řídká a z větší části těstem proteče dolů. Pak opačným koncem vařečky obě hmoty na plechu zlehka promícháme. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme (cca 20-25 minut). Necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Pozor, krájet až po důkladném vychladnutí.
Podobné recepty:
Švestkový koláč s mandlemi,
Strouhaný koláč s tvarohem,
Medové řezy,
Moučník s limetkovou polevou ,
Vánočka trochu jinak,
Piškotová bábovka,
Švestková bábovka,
Křupavé ovesné placičky,
Bábovka Margotka,
Kynuté smetanové suky,
Jablkový pudinkový dort,
Křehké rohlíčky z Claudie,
Lehký jogurtový moučník,
Mandlovo-čokoládové čtverečky,
Buchta s tvarohem,
Višňové žaluzie,
Škopíček plný rybiček,
Bleskový koláč s jablky,
Bábovka se sojovým sukem,
Šneci s nutellou,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.