Tvarohovo-krupicový koláč
Ingredience
těsto: 500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
200 g moučkového cukru
200 g hery
2 žloutky
5 lžic mléka
náplň: 500 g tvarohu
2 vejce
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
500 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
80 g krupice
80 g rozpuštěného másla
3 lžičky prášku do pečiva
libovolné ovoce čerstvé nebo kompotované
Postup
Na vále zpracujeme rukama těsto a dáme odpočinout do ledničky.
Náplň připravíme důkladným prošleháním všech surovin.
Z těsta vyválíme plát a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, případně rozválíme malým válečkem rovnou na plechu. Můžeme vytvarovat i zvýšené okraje (není nutné).
Na rozválené těsto položíme ovoce, zalijeme náplní a ihned vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (180°C, 25-30 minut) do zezlátnutí povrchu.
Krájíme až po úplném vychladnutí, můžeme lehce pocukrovat.
Podobné recepty:
Medová bábovka s jablky,
Jablkové řezy,
Velikonoční mazance,
Hrušková bábovka,
Bábovka Margotka,
Mandlová symfonie,
Kynutý jablečný závin,
Vánočka,
Kokosovo-oříškové muffiny,
Tvarohová buchta od Jitule,
Piškotová roláda,
Řezy raffaelo,
Sladký chléb z Vidic,
Jahodové pudinkové řezy,
Zlatá rybka,
Bábovka z cukety,
Punčové řezy pro začátečníky,
Řezy 3Bit,
Jemelínský makovec,
Kakaová roláda s tvarohem,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.