Tvarohový srnčí hřbet
Ingredience
250 g měkkého tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
1 dl mléka
2 vanilkové cukry
3 - 4 lžíce moučkového cukru (dle chuti)
1 sáček jemně mleté želatiny (20 g)
piškoty
jahody
šlehačka na ozdobení
Postup
Do mléka vysypeme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat. Přilijeme smetanu a za stálého míchání zahříváme dokud se želatina úplně nerozpustí, je to za chvilku (pozor, nesmí se vařit). Necháme zchladnout. Pak přidáme rozdrobený tvaroh, cukr a ručním elektrickým šlehačem rozšleháme na hladkou hmotu. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, na něj naskládáme piškoty a zalijeme částí tvarohové hmoty. Poklademe jahodami a zalijeme zbytkem. Dáme ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí vyklopíme, můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem a krájíme na plátky.
Podobné recepty:
Rozkvetlé muffiny doktora Oetkera,
Žloutkové řezy,
Lehký vánek,
Tvarohové suflé,
Tiramisu po česku ,
Nekynuté řezy,
Jahodový moučník,
Makovec ,
Maková stopadesátka,
Jablkové řezy,
Celozrnné slepované cukroví,
Frgále hruškové,
Rychlé rohlíčky,
Čokoládová bábovka s hruškami,
Mřížkový koláč s jablky,
Zmrzlina s horkým hroznovým vínem ,
Prosedlá buchta,
Moučník Pavlína,
Rychlý meruňkový koláč,
Makovec,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.