Americký koláč

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 250 g hladké mouky
140 g másla nebo sádla
6 lžic studené vody
sůl
vejce na potření
mouka na vál

Postup

Do prosáté osolené mouky zamícháme ztuhlý tuk (použila jsem heru) nakrájený na kousky. V mouce utvoříme důlek a vlijeme do něj studenou vodu. Vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 30 minut do ledničky. Rozleželé těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme je na pomoučeném válu podle velikosti zapékací misky nebo koláčové formy. Jednu část rozložíme do formy, poklademe náplní podle fantazie či možností a přikryjeme druhou částí. Okraje pevně přitiskneme a koláč potřeme rozšlehaným vejcem. Můžeme posypat semínky (sezam, slunečnice,...). Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. 1. varianta: Spodní těsto posypeme hrstí nastrouhaného perníku, hustě poklademe půlkami švestek, posypeme skořicovým cukrem a přikryjeme druhou půlkou těsta. 2. varianta: Na spodní těsto rozetřeme ochucený tvaroh (250 g tvarohu, jedno vejce, 3 lžíce moučkového cukru - rozmíchat), poklademe plátky broskví a přikryjeme druhou polovinou těsta.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 10:10:17 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři