Borůvkový koláč
Ingredience
250 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
100 g másla
1 lžička prášku do pečiva
125 ml mléka
2 vejce
500 g borůvek
drobenka: 200 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g krupicového cukru
Postup
Nejdříve připravíme drobenku: v pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme cukr, mouku a mícháme až vznikne drobenka. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a promícháme. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli. Těsto vlijeme do hlubšího vymazaného a vysypaného plechu. Posypeme borůvkami, dorobenkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do zezlátnutí drobenky, zkoušíme špejlí.
Podobné recepty:
Bábovka bez žloutků,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Jogurtové řezy,
Důlkové koláčky ,
Legionářské řezy,
Marcipánová kuřátka,
Řezy rafaelo ,
Odpalované střapečky,
Tvarohové řezy z dvojího těsta ,
Jogurtová bábovka,
Vídeňská vařená bábovka,
Banánová bábovka,
Perník z cukety,
Třená bábovka,
Vanilkové buchty s čokoládou,
Ořechová bábovka s čokoládou,
Tvarohové koláčky,
Meruňková buchta,
Višně v kakaovém krému ,
Vanilková bábovka z pekárny,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.