Borůvkový koláč
Ingredience
250 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
100 g másla
1 lžička prášku do pečiva
125 ml mléka
2 vejce
500 g borůvek
drobenka: 200 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g krupicového cukru
Postup
Nejdříve připravíme drobenku: v pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme cukr, mouku a mícháme až vznikne drobenka. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a promícháme. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli. Těsto vlijeme do hlubšího vymazaného a vysypaného plechu. Posypeme borůvkami, dorobenkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do zezlátnutí drobenky, zkoušíme špejlí.
Podobné recepty:
Alenčin tvarohový dortík,
Mandlové muffiny,
Skořicovo-ořechové šneky,
Maková stopadesátka,
Vanilkové šneky,
Americký koláč,
Hrušková bábovka,
Olejová buchta (jako třená),
Churros (čurros),
Kaštanové řezy,
Bábovka s vůní perníku,
Drobenkový koláč s ovocem,
Čokoládová vejce se zmrzlinou ,
Paví oko,
Sladký chlebíček,
Fešácký tvarohový koláč,
Vídeňská vařená bábovka,
Jahodové pudinkové řezy,
Rybízový moučník s tvarohem,
Perník kynutý ve formě,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.