Borůvkový koláč

Hodnocení receptu

Ingredience

250 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
100 g másla
1 lžička prášku do pečiva
125 ml mléka
2 vejce
500 g borůvek
drobenka: 200 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g krupicového cukru

Postup

Nejdříve připravíme drobenku: v pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme cukr, mouku a mícháme až vznikne drobenka. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a promícháme. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli. Těsto vlijeme do hlubšího vymazaného a vysypaného plechu. Posypeme borůvkami, dorobenkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do zezlátnutí drobenky, zkoušíme špejlí.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 10:12:27 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři