Borůvkový koláč
Ingredience
250 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
100 g másla
1 lžička prášku do pečiva
125 ml mléka
2 vejce
500 g borůvek
drobenka: 200 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g krupicového cukru
Postup
Nejdříve připravíme drobenku: v pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme cukr, mouku a mícháme až vznikne drobenka. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a promícháme. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli. Těsto vlijeme do hlubšího vymazaného a vysypaného plechu. Posypeme borůvkami, dorobenkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do zezlátnutí drobenky, zkoušíme špejlí.
Podobné recepty:
Levný jablečný závin,
Mramorová bábovka s marmeládou,
Muffiny s čokoládou,
Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou,
Jablkový chlebíček,
Podmáslové muffiny s broskví,
Ořechový věnec,
Piškotová roláda,
Vánočka - postup pletení,
Arašídová bábovka,
Ořechové kornoutky bez pečení,
Tvarohový chlebíček,
Rychlá čokooříšková buchta,
Řezy 3Bit,
Ořechové kornoutky,
Čokoládová bábovka,
Jogurtové řezy,
Vánočka trochu jinak,
Tvarohové koláčky,
Tiramisu po česku,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.