Jahodové srdce
Ingredience
těsto: 2 vejce
70 g cukru krupice
2 lžíce oleje
80 g hladké mouky
krém: 100 g vanilmixu
250 ml vody
2 lžíce rumu
125 g másla
dále: rybízová marmeláda
jahody
1 sáček červeného dortového želé + 3 lžíce cukru
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po lžících vešleháme olej. Vařečkou zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané srdcové formy a upečeme dorůžova (asi 10 minut, 200°C). Vychladlý korpus potřeme tenkou vrstvou marmelády, pak natřeme silnější vrstvu krému. Po obvodu vytvoříme z krému vyšší ozdobnou ohrádku a celou plochu zaskládáme jahodami. Uvaříme želé podle návodu na sáčku a chladnoucím zalijeme jahody. Dáme ztuhnout a vychladit do ledničky. Krém: vanilmix rozšleháme s vodou a rumem. Necháme minimálně 15 minut odstát a pak po kouskách vešleháme změklé máslo.
Nemáme-li vanilmix, použijeme místo něj 1 uvařený vanilkový pudink.
Podobné recepty:
Křehký rebarborový koláč,
Harryho zázračné řezy,
Bábovka z vaječného likéru,
Šimláky z Polabí,
Otakárek meruňkový,
Chodské koláče,
Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic,
Vínová bábovka,
Kynutý adventní věnec,
Svatební koláčky od Hanky,
Vánočka - postup pletení,
Ananasová bábovka,
Cuketová bábovka,
Makovky,
Frgále,
Bábovka se sojovým sukem,
Podzimní koláč,
Kokosový studený dort ,
Pletence tří chutí,
Švestkový koláč s mandlemi,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.