Jahodové srdce

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 2 vejce
70 g cukru krupice
2 lžíce oleje
80 g hladké mouky
krém: 100 g vanilmixu
250 ml vody
2 lžíce rumu
125 g másla
dále: rybízová marmeláda
jahody
1 sáček červeného dortového želé + 3 lžíce cukru

Postup

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po lžících vešleháme olej. Vařečkou zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané srdcové formy a upečeme dorůžova (asi 10 minut, 200°C). Vychladlý korpus potřeme tenkou vrstvou marmelády, pak natřeme silnější vrstvu krému. Po obvodu vytvoříme z krému vyšší ozdobnou ohrádku a celou plochu zaskládáme jahodami. Uvaříme želé podle návodu na sáčku a chladnoucím zalijeme jahody. Dáme ztuhnout a vychladit do ledničky. Krém: vanilmix rozšleháme s vodou a rumem. Necháme minimálně 15 minut odstát a pak po kouskách vešleháme změklé máslo.
Nemáme-li vanilmix, použijeme místo něj 1 uvařený vanilkový pudink.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 10:28:42 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři