Meruňková bublanina

Hodnocení receptu

Ingredience

3 vejce
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
100 ml mléka
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
meruňky

Postup

Žloutky s oběma cukry ušleháme do světlé pěny. Tenkým pramínkem přiléváme olej a důkladně ho zašleháme do pěny, šleháme dokud nevznikne homogenní (dost hustá) hmota. Přisypeme k ní mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme mléko a vařečkou dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech (30 krát 40 cm) vyložený papírem na pečení. Na povrch těsta naskládáme rozpůlené meruňky řeznou stranou nahoru. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, ztlumíme na 180°C a pečeme do zezlátnutí asi 20 minut. Po vychladnutí lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Bublanina je lehoučká a krásně nadýchaná.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 10:43:45 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři