Meruňková bublanina
Ingredience
3 vejce
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
100 ml mléka
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
meruňky
Postup
Žloutky s oběma cukry ušleháme do světlé pěny. Tenkým pramínkem přiléváme olej a důkladně ho zašleháme do pěny, šleháme dokud nevznikne homogenní (dost hustá) hmota. Přisypeme k ní mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme mléko a vařečkou dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech (30 krát 40 cm) vyložený papírem na pečení. Na povrch těsta naskládáme rozpůlené meruňky řeznou stranou nahoru. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, ztlumíme na 180°C a pečeme do zezlátnutí asi 20 minut. Po vychladnutí lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Bublanina je lehoučká a krásně nadýchaná.
Podobné recepty:
Tvarohové šátečky,
Medovník ,
Medový řez,
Bábovka Nikolka,
Tvarohová zebra,
Mraky,
Tvarohové řezy ,
Tvarohový dort ,
Šneci s nutellou,
Be-be řezy,
Prasátka,
Perník,
Piškotová bábovka,
Cuketovo-ořechová bábovka,
Svatební koláčky od Hanky,
Oříšková s čokoládou,
Třená klasika,
Tvarohová bábovka,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Ořechové rohlíčky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.