Rybízový moučník s tvarohem

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 3 vejce
3 vrchovaté lžíce cukru
3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
náplň: 250 g tvarohu
pudink uvařený z 400 ml mléka
1 sáčku vanilkového pudinku
cukr podle chuti
na dokončení: červený rybíz
zakysaná smetana

Postup

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Upečeme při 200°C asi 10 minut.
Tvaroh s pudinkem rozšleháme, cukr dáme podle chuti. Tuto hmotu natřeme na vychladlý koláč a hustě posypeme rybízem. Necháme ztuhnout v ledničce do dalšího dne. Před podáváním ozdobíme zakysanou smetanou.
I druhý den se dost špatně krájí a není úplně ztuhnutý. Ale vychlazený je velice osvěžující, doporučuju pro letní dny.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 10:53:46 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři