Rybízový moučník s tvarohem
Ingredience
těsto: 3 vejce
3 vrchovaté lžíce cukru
3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
náplň: 250 g tvarohu
pudink uvařený z 400 ml mléka
1 sáčku vanilkového pudinku
cukr podle chuti
na dokončení: červený rybíz
zakysaná smetana
Postup
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Upečeme při 200°C asi 10 minut.
Tvaroh s pudinkem rozšleháme, cukr dáme podle chuti. Tuto hmotu natřeme na vychladlý koláč a hustě posypeme rybízem. Necháme ztuhnout v ledničce do dalšího dne. Před podáváním ozdobíme zakysanou smetanou.
I druhý den se dost špatně krájí a není úplně ztuhnutý. Ale vychlazený je velice osvěžující, doporučuju pro letní dny.
Podobné recepty:
Bábovka se sojovým sukem,
Drobenková buchta,
Ananasové řezy,
Prázdninová bublanina,
Jemelínský makovec,
Švestková bábovka,
Podmáslové muffiny s broskví,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Čokosová bábovka,
Tvarohovo-jahodový dort,
Podzimní koláč,
Koláč válečný,
Třená bábovka,
Vánočka - postup pletení,
Tmavá buchta Jarka,
Bábovka s jablky a skořicí,
Olejová bábovka,
Bábovka kominíček,
Cuketové muffiny,
Čokosová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.