Sedmikráskový koláč
Ingredience
těsto: 300 g hladké mouky
100 g cukru
80 g hery
1 vejce
4 lžíce mléka
1/2 prášku do pečiva
špetka citronové kůry
špetka soli
na povrch: 150 g rybízové marmelády
1 nektarinka
hrst sedmikrásek
pár lístků meduňky
červený rybíz
moučkový cukr
Postup
Suché přísady smícháme s prosátou moukou. Tuk nakrájíme na drobné kousky do sypké směsi a do připraveného důlku rozklepneme vejce a nalijeme mléko. Těsto zpracujeme nejdříve nožem a pak chladnýma rukama. Tři čtvrtiny hotového těsta rozválíme na pomoučeném válu podle velikost formy. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, těsto do ní narovnáme a okraje mírně zvedneme. Povrch potřeme marmeládou a posypeme na kousky nakrájenou nektarinkou. Ze zbylého těsta vykrájíme kytičky a narovnáme je na povrch koláče. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut. Po vychladnutí koláč zdobíme čerstvými květy sedmikrásek, lístky meduňky a kuličkami červeného rybízu. Nakonec koláč posypeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
Koláč z cukety,
Perníčky s mandlí,
Sypaná buchta,
Citronová buchta,
Jahodový moučník,
Punčové kokosové řezy ,
Švestkový koláč s mandlemi,
Čokobuchta á la brownies,
Řezy Nescafé,
Voňaví zajíčci,
Frgále hruškové,
Míša řezy ,
Křehký rebarborový koláč,
Bábovka mnoha chutí,
Perník z cukety,
Krupicoví sněhuláci,
Mazanec - bábovka,
Medová bábovka,
Prázdninová bublanina,
Bábovka mnoha chutí,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.