Sedmikráskový koláč

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 300 g hladké mouky
100 g cukru
80 g hery
1 vejce
4 lžíce mléka
1/2 prášku do pečiva
špetka citronové kůry
špetka soli
na povrch: 150 g rybízové marmelády
1 nektarinka
hrst sedmikrásek
pár lístků meduňky
červený rybíz
moučkový cukr

Postup

Suché přísady smícháme s prosátou moukou. Tuk nakrájíme na drobné kousky do sypké směsi a do připraveného důlku rozklepneme vejce a nalijeme mléko. Těsto zpracujeme nejdříve nožem a pak chladnýma rukama. Tři čtvrtiny hotového těsta rozválíme na pomoučeném válu podle velikost formy. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, těsto do ní narovnáme a okraje mírně zvedneme. Povrch potřeme marmeládou a posypeme na kousky nakrájenou nektarinkou. Ze zbylého těsta vykrájíme kytičky a narovnáme je na povrch koláče. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut. Po vychladnutí koláč zdobíme čerstvými květy sedmikrásek, lístky meduňky a kuličkami červeného rybízu. Nakonec koláč posypeme moučkovým cukrem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 10:57:01 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři