Sedmikráskový koláč
Ingredience
těsto: 300 g hladké mouky
100 g cukru
80 g hery
1 vejce
4 lžíce mléka
1/2 prášku do pečiva
špetka citronové kůry
špetka soli
na povrch: 150 g rybízové marmelády
1 nektarinka
hrst sedmikrásek
pár lístků meduňky
červený rybíz
moučkový cukr
Postup
Suché přísady smícháme s prosátou moukou. Tuk nakrájíme na drobné kousky do sypké směsi a do připraveného důlku rozklepneme vejce a nalijeme mléko. Těsto zpracujeme nejdříve nožem a pak chladnýma rukama. Tři čtvrtiny hotového těsta rozválíme na pomoučeném válu podle velikost formy. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, těsto do ní narovnáme a okraje mírně zvedneme. Povrch potřeme marmeládou a posypeme na kousky nakrájenou nektarinkou. Ze zbylého těsta vykrájíme kytičky a narovnáme je na povrch koláče. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut. Po vychladnutí koláč zdobíme čerstvými květy sedmikrásek, lístky meduňky a kuličkami červeného rybízu. Nakonec koláč posypeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
Cuketová bábovka,
Švestkový koláč s mandlemi,
Maková po babičce,
Moučník s ořechovou krustou,
Tvarohová štola,
Jablkový koláč ,
Tvarohová bábovka,
Bublanina s ovocem,
Rychlá bábovka s olejem,
Rychlá olejová bábovka,
Jogurtová bábovka,
Kočičí oči,
Limonádový Joe,
Rozkvetlá bábovka,
Šneci s nutellou,
Bramborové řezy,
Briošky,
Muffiny s čokofloky,
Svatební koláčky od Hanky,
Likérová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.