Sedmikráskový koláč
Ingredience
těsto: 300 g hladké mouky
100 g cukru
80 g hery
1 vejce
4 lžíce mléka
1/2 prášku do pečiva
špetka citronové kůry
špetka soli
na povrch: 150 g rybízové marmelády
1 nektarinka
hrst sedmikrásek
pár lístků meduňky
červený rybíz
moučkový cukr
Postup
Suché přísady smícháme s prosátou moukou. Tuk nakrájíme na drobné kousky do sypké směsi a do připraveného důlku rozklepneme vejce a nalijeme mléko. Těsto zpracujeme nejdříve nožem a pak chladnýma rukama. Tři čtvrtiny hotového těsta rozválíme na pomoučeném válu podle velikost formy. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, těsto do ní narovnáme a okraje mírně zvedneme. Povrch potřeme marmeládou a posypeme na kousky nakrájenou nektarinkou. Ze zbylého těsta vykrájíme kytičky a narovnáme je na povrch koláče. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut. Po vychladnutí koláč zdobíme čerstvými květy sedmikrásek, lístky meduňky a kuličkami červeného rybízu. Nakonec koláč posypeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
Čokosová bábovka,
Binenštych,
Majonézová bábovka,
Dunajské vlny,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Muffiny kávové s mascarpone,
Křehké ořechové čtverečky sledovou polevou ,
Drobenkový koláč s ovocem,
Prima perník,
Pudinková buchta,
Křehký koláč s brusinkami,
Briošky,
Celozrnný perník,
Vánočka - postup pletení,
Medový řez,
Švestková bábovka,
Perník z cukety,
Medový řez,
Lehký vánek,
Vrstvená bábovka s tvarohem,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.