Třešňová bublanina
Ingredience
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 zlatý klas
1,5 hrnku mléka
0,5 hrnku oleje
1 vejce
třešně
Postup
V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny, ve druhé prošleháme všechny tekuté. Pak spojíme dohromady a důkladně promícháme. Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený papírem na pečení a posypeme odpeckovanými třešněmi (jestli nechceme, aby se propadly hluboko do těsta, smícháme je se lžící mouky).
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme do zezlátnutí povrchu. Vychladlé pocukrujeme a nakrájíme.
Zlatý klas je krémový prášek prodávaný na Slovensku. Je možné ho nahradit naším vanilkovým pudinkovým práškem.
Podobné recepty:
Perníková mlaskajda,
Skořicová hrnková bábovka,
Obrácený koláč,
Kávové muffiny,
Koláč s cuketovými povidly,
Podmáslová bábovka,
Mazanec - bábovka,
Bábovka Margotka,
Pudinkové košíčky,
Kefírová bábovka,
Likérová bábovka,
Ovocný želé dortík ,
Tažená kynutá buchta,
Bublanina s ovocem,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Třešňová bublanina,
Pestrý koláč ,
Jahodový moučník,
Tvarohová zebra,
Libuščiny vdolečky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.