Třešňová bublanina

Hodnocení receptu

Ingredience

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 zlatý klas
1,5 hrnku mléka
0,5 hrnku oleje
1 vejce
třešně

Postup

V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny, ve druhé prošleháme všechny tekuté. Pak spojíme dohromady a důkladně promícháme. Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený papírem na pečení a posypeme odpeckovanými třešněmi (jestli nechceme, aby se propadly hluboko do těsta, smícháme je se lžící mouky).
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme do zezlátnutí povrchu. Vychladlé pocukrujeme a nakrájíme.
Zlatý klas je krémový prášek prodávaný na Slovensku. Je možné ho nahradit naším vanilkovým pudinkovým práškem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 11:02:03 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři