Celozrnný žitný perník
Ingredience
500 g celozrnné žitné mouky
200 g přírodního cukru
2 lžíce medu
1 vejce
600 ml mléka
1 prášek do perníku
1/2 prášku do pečiva
4 lžíce olivového oleje
hrst rozinek
hrst ovesných vloček
Postup
V míse smícháme všechny sypké suroviny, rozinky a ovesné vločky. V teplém mléce rozmícháme med, olej a vejce. Nalijeme do mísy a všechno důkladně promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 20 minut (zkusíme špejlí).
Podobné recepty:
Bábovka s kokosem a čokoládou,
Šlehačková bábovka 1,
Ovocný koláč od Pidly,
Mrkvové rohlíčky s mákem,
Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky! ,
Bábovka z vaječného likéru,
Pestrý koláč ,
Tvarohovo-maková bábovka,
Vanilkový oblak,
Vanilkové buchty s čokoládou,
Segedínské tvarohové řezy,
Šneci s nutellou,
Dvoubarevný rybízový koláč,
Zamotané koláče,
Stříhané buchty,
Čokomejlovky,
Perník od Terky,
Hrníčková bublanina,
Kefírová buchta,
Zajíc celý perníkový,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.