Pečený jahodový tvaroh
Ingredience
300 g čerstvých jahod
250 g nízkotučného tvarohu
2 špetky skořice
2 lžíce cukru
2 vejce
šťáva z půlky citronu
2 lžíce teplé vody
máslo na vymazání formy
Postup
Omyté jahody rozkrájíme na poloviny a zakápneme citronovou šťávou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
V misce rozmícháme tvaroh se žloutky, cukrem a skořicí. Přidáme 2 lžíce teplé vody a důkladně promícháme.
Zlehka vmícháme jahody a sníh. Přelijeme do máslem vymazané zapékací misky a vložíme do vyhřáté trouby.
Pečeme 20 minut při 220°C.
Podáváme vychladlé ozdobené lístkem meduňky.
Podobné recepty:
Vánočka,
Pařížské kostky,
Tvarohovo-maková bábovka,
Bábovka karamelová,
Kynuté smetanové suky,
Fešácký tvarohový koláč,
Bílková bábovka s ovocem,
Inteligentní moučník,
Jablkové řezy,
Tvarohový chlebíček,
Arašídová bábovka,
Čokoládová bábovka,
Zbytkové koule,
Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou,
Osvěžující letní bábovka,
Mramorovaná bábovka,
Marmeládová buchta,
Mandlové s čokoládou,
Hruškový kynutý koláč,
Rozkvetlá bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.