Pečený jahodový tvaroh
Ingredience
300 g čerstvých jahod
250 g nízkotučného tvarohu
2 špetky skořice
2 lžíce cukru
2 vejce
šťáva z půlky citronu
2 lžíce teplé vody
máslo na vymazání formy
Postup
Omyté jahody rozkrájíme na poloviny a zakápneme citronovou šťávou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
V misce rozmícháme tvaroh se žloutky, cukrem a skořicí. Přidáme 2 lžíce teplé vody a důkladně promícháme.
Zlehka vmícháme jahody a sníh. Přelijeme do máslem vymazané zapékací misky a vložíme do vyhřáté trouby.
Pečeme 20 minut při 220°C.
Podáváme vychladlé ozdobené lístkem meduňky.
Podobné recepty:
Tvarohové řezy se slabým těstem ,
Jablkový koláč bez mléka a vajec,
Tvarohovo-krupicový koláč,
Bábovka z cukety,
Pilinové řezy,
Bábovka bez vajec a bez mléka,
Minišátečky,
Bábovka čertíka Bertíka,
Jablkový závin tažený,
Koblihy z trouby,
Borůvkové tiramisu ,
Rozpeky,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Jahodový moučník,
Skorojogobella,
Nugátový závin ,
Trojbarevný kokosový řez ,
Tvarohové miništoličky,
Mrkváče s ořechovou nádivkou,
Kefírová buchta,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.