Půlroční koláčky
Ingredience
500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
250 g másla nebo hery
2 vejce
1 kostka droždí (42 g)
80 ml mléka
3 lžičky krystalového cukru
náplň: tvarohová, maková, povidlová, ...
na obalení moučkový cukr smíchaný s vanilkovým
Postup
Mléko trochu ohřejeme, přidáme cukr, rozdrobíme droždí a přikryté necháme vzejít.
Na vál prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme všechno ostatní a zpracujeme hladké těsto.
Nenecháváme kynout! Rozválíme, rokrájíme na čtverečky, na každý položíme hromádku libovolné náplně a přeložením rohů proti sobě vytvoříme šátečky. Je třeba pracovat rychle, těsto nesmí nakynout, pak by se šátečky při pečení rozbalovaly.
Šátečky skládáme na papírem vyložený plech a upečeme dorůžova.
Ještě teplé obalujeme v cukru.
Podobné recepty:
Krupicoví sněhuláci,
Olejová bábovka,
Křehké ořechové čtverečky sledovou polevou ,
Ovocný koláč,
Křehký tvarohový koláč,
Broskvové řezy,
Tvarohový dort,
Banánové muffiny,
Perník kynutý ve formě,
Podzimní koláč,
Sváteční vařená bábovka,
Litý koláč s tvarohem,
Kynutý jablečný závin,
Tvarohovo-višňový závin,
Křehké sýrové koláčky,
Moučník s limetkovou polevou ,
Řezy raffaelo,
Jablkový závin tažený,
Oříškové ruličky,
Jogurtovo-jablkové řezy,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.