Jablečné řezy
Ingredience
těsto: 4 vejce
150 g cukru krupice
4 lžíce horké vody
4 lžíce oleje
240 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
nahoru: 750 g jablek
180 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
4 dl vody
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
1 - 2 lžíce citronové šťávy
Postup
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání pomalu přilijeme horkou vodu a olej. Zašleháme do pěny. Postupně po částech vmícháme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova (200°C, asi 10 - 15 minut). Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Podlijeme polovinou vody, zasypeme cukrem a uvaříme doměkka (asi 5 minut). Ve zbývající vodě rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do rozvařených jablek. Za stálého míchání povaříme asi 2 minuty, odstavíme a ochutíme citronovou šťávou. Chvilku necháme vychladnout a až není hmota vařící, nalijeme ji na vychladlý moučník. Rozetřeme po celé ploše a po vychladnutí dáme ještě pořádně ztuhnout do ledničky.
Množství cukru do jablek můžeme upravit podle jejich kyselosti. Nakrájené řezy ozdobíme šlehačkou.
Podobné recepty:
Podzimní koláč,
Odpalované střapečky,
Důlkové koláčky ,
Koláč z cukety,
Makovník,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Celozrnný žitný perník,
Miňonková bábovka,
Cuketový táč,
Mřížkový koláč s jablky,
Tvarohová buchta od Jitule,
Jablkový závin tažený,
Banánová bábovka,
Nekynuté koláčky od Ivany,
Kakaová roláda s tvarohem,
Střecha,
Punčové řezy pro začátečníky,
Kynuté smetanové suky,
Nugátový závin ,
Prosedlá buchta,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.