Pivní štrůdl
Ingredience
350 g hladké mouky
125 g hery
150 ml piva
jablka
skořicový cukr
strouhanka
rozinky
hrst ořechů
Postup
Heru necháme rozpustit a do horké nalijeme pivo. Tuto směs vlijeme do mouky a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny. Každou část rozválíme na tenko, posypeme prosátou strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicovým cukrem, mletými nebo nahrubo posekanými ořechy, rozinkami a zavineme. Upečeme dorůžova (190°C asi 30 minut). Hotový štrůdl po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
Bábovka z cukety,
Buchta s tvarohem,
Perníková mlaskajda,
Bílková bábovka s ovocem,
Svatební koláčky od Hanky,
Kefírová buchta,
Jogurtová buchta,
Sváteční vařená bábovka,
Perník s tvarohovou mřížkou,
Rychlé rohlíčky,
Vánočka ze šesti,
Cuketovo-kokosová buchta,
Karamelová bábovka,
Kynutý kakaový závin,
Vrstvená bábovka s tvarohem,
Hrušková bábovka,
Domácí pribináček,
Koláč den a noc,
Jablkový koláč s rozinkami,
Likérová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.