Pivní štrůdl
Ingredience
350 g hladké mouky
125 g hery
150 ml piva
jablka
skořicový cukr
strouhanka
rozinky
hrst ořechů
Postup
Heru necháme rozpustit a do horké nalijeme pivo. Tuto směs vlijeme do mouky a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny. Každou část rozválíme na tenko, posypeme prosátou strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicovým cukrem, mletými nebo nahrubo posekanými ořechy, rozinkami a zavineme. Upečeme dorůžova (190°C asi 30 minut). Hotový štrůdl po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
Zajíc celý perníkový,
Čokobuchta á la brownies,
Šneci s nutellou,
Kefírová bábovka,
Jahodový řez,
Bábovka s kokosem a čokoládou,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Punčové kokosové řezy ,
Střecha z Be-be sušenek,
Celozrnný perník,
Třená klasika,
Koláč den a noc,
Zamotané koláče,
Skorojogobella,
Medovo - ořechové řezy,
Majonézová bábovka,
Jarní řezy,
Sladký chléb z Vidic,
Korunové koláčky,
Tvarohovo-jahodový dort,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.