Pivní štrůdl
Ingredience
350 g hladké mouky
125 g hery
150 ml piva
jablka
skořicový cukr
strouhanka
rozinky
hrst ořechů
Postup
Heru necháme rozpustit a do horké nalijeme pivo. Tuto směs vlijeme do mouky a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny. Každou část rozválíme na tenko, posypeme prosátou strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicovým cukrem, mletými nebo nahrubo posekanými ořechy, rozinkami a zavineme. Upečeme dorůžova (190°C asi 30 minut). Hotový štrůdl po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Věnečky z odpalovaného těsta,
Čokoládové suflé,
Bábovka povidlovník,
Mrkvová bábovka,
Perníková mlaskajda,
Ořechová bábovka s čokoládou,
Bábovka kominíček,
Chodské koláče - 8-10 koláčů,
Bábovka Margotka,
Bábovka mnoha chutí,
Bábovka bez žloutků,
Vídeňský zákusek,
Višňový závin ,
Křehký makový koláč,
Pudinková buchta,
Pudinkový koláč (z vanilmixu),
Žloutkové řezy,
Muffiny s malinami ,
Vatikánský chléb štěstí,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.