Pivní štrůdl
Ingredience
350 g hladké mouky
125 g hery
150 ml piva
jablka
skořicový cukr
strouhanka
rozinky
hrst ořechů
Postup
Heru necháme rozpustit a do horké nalijeme pivo. Tuto směs vlijeme do mouky a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny. Každou část rozválíme na tenko, posypeme prosátou strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicovým cukrem, mletými nebo nahrubo posekanými ořechy, rozinkami a zavineme. Upečeme dorůžova (190°C asi 30 minut). Hotový štrůdl po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
Celozrnný žitný perník,
Povidlový perník,
Mazanec,
Čokoládová bábovka s hruškami,
Ananasové řezy s kokosem,
Tvarohová zebra,
Meruňkový koláč s tvarohem,
Višně v kakaovém krému ,
Koláč válečný,
Kakaová roláda,
Koláč den a noc,
Jablkový koláč s griliáží,
Pudinkový koláč (z vanilmixu),
Mřížkový koláč s marmeládou,
Pudinková bábovka,
Perníkové muffiny,
Makové řezy,
Tvarohové řezy se slabým těstem ,
Jablková buchta,
Medový řez,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.