Podzimní koláč
Ingredience
těsto: 500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
250 g hery nebo másla
1 vejce
2 lžíce citronové šťávy
náplň: 500 g strouhaných jablek
1 vanilkový pudinkový prášek
3-5 lžic cukru (podle kyselosti jablek)
skořice podle chuti
rozinky (nemusí být)
dále: rozpůlené švestky
Postup
Na vále zpracujeme rukama hladké těsto. Oddělíme jednu třetinu. Větší část rozválíme na plech vyložený papírem na pečení a dáme do ledničky.
Jablka okrájíme, nastrouháme a smícháme s cukrem, skořicí, pudinkovým práškem a rozinkami.
Na těsto na plechu rozetřeme jablečnou náplň a na ni naskládáme půlky švestek.
Ze zbylé třetiny těsta vyválíme dlouhé válečky a uložíme mezi švestky.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dorůžova (asi 25 minut).
Podobné recepty:
Velká třená bábovka,
Rýžový pudink se skořicí,
Křehký rebarborový koláč,
Řezy Nescafé,
Domácí marlenka,
Bábovka růžovka,
Linecký strouhaný koláč,
Bábovka mnoha chutí,
Marmeládová buchta,
Mrkvové rohlíčky s mákem,
Jablkový chlebíček,
Ananasové řezy,
Jablkový chlebíček,
Bábovka s kokosem a čokoládou,
Kynutý jablečný závin,
Tvarohový srnčí hřbet,
Jablkový pudinkový dort,
Makovo-tvarohová bábovka,
Puntíkovaný perník,
Bábovka bez žloutků,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.